¿Què és la vida? Un frenesí. ¿Què és la vida? Una il·lusió, una ombra, una ficció, i el mes gran dels béns és petit; que tota la vida és un somni, i els somnis, somnis són........
martes, 31 de marzo de 2009
Museu del cinema de Girona
domingo, 29 de marzo de 2009
La infanticida i Germana Pau - Víctor Català
LA INFANTICIDA: Nela (Emma Vilarasau), és la
protagonista d’aquest monòleg dramàtic, és una jove camperola. Narra aquesta història des de la cel·la del manicomi, on l’han tancada després de matar la seva filla recent nascuda. La criatura és el fruit dels seus amors desenfrenats amb un jove de la burgesia catalana. Atemorida per si el pare s’assabenta de tal deshonra i compleix l’amenaça de degollar-la, la Nela escull aquest destí per a la seva filla. GERMANA PAU: Cel·la d’una casa de curació, assistida per germanes Paüles. Un llit en el qual jeu un home molt
malalt. La Germana Pau s’ha d’ocupar d’ell. A poc a poc, descobrirem que la monja coneix l’home d’abans de fer-se religiosa. A partir d’aquí, l’actitud de la dona canvia radicalment i precipita la relació amb el pacient cap a un final inesperat. Àngels Gonyalons, ens descobrirà Germana Pau, peça dramàtica inèdita als escenaris, i que ens narra de forma magistral els sentiments d’odi i enveja per un desig insatisfet.Fins el 17 d'abril podem gaudir d'aquests dos monòlegs, al teatre Romea, de l'escriptora catalana Caterina Albert, una escriptora que marcà en la seva època, amb uns textos "impropis" per una dona, els quals van portar a Albert a escriure amb el sobrenom de Víctor Català.
Emma Vilarasau es retroba amb el personatge de Nela al Teatre Romea, després de 17 anys, al mateix escenari on va obtenir els millors elogis per part de la crítica per la seva magnífica interpretació a La infanticida. I Àngels Gonyalons es posa a la pell d'una monja que es troba amb un antic amant, el causant del seu internament en el convent.Dos textos d'una gran cruesa i dramatisme, que ens transporten a uns temps on realment passaven aquestes coses, i les dones ho teníen ben difícil.La primera història Germana Pau, ens narra aquest encontre amb un antic amant, la monja quan es dóna compte de qui és es barrejen sentiments oblidats d'odi i rancúnia amb els de perdó que hauria de tenir pel fet de ser monja, però aquests primers acaben podent. Personalment em va atraure la segona història, La infanticida, vaig trobar que tenia més força, crec que és una història més potent, també cal destacar la interpretació d'Emma Vilarasau, que és converteix totalment en la protagonista del monòleg, és ella mateixa la que està vivint aquella història i ens ho fa creure a tots, no amb això vull restar mèrit a l'interpretació de la Gunyalons, però he de reconèixer que la primera història em va deixar més indiferent, era teatre. La infanticida em va fer posar en la història, fins al punt de creure'm que realment estàvem davant d'una dona que allò li havia succeït. Val a dir que cada història reforça o treu mèrit a l'interpretació, amb tot és la meva opinió personal.AUTOR: Víctor Català (pseudònim de Caterina Albert)DIRECCIÓ: Josep Maria MestresREPARTIMENT: Emma Vilarasau (Nela a La infanticida) Àngels Gonyalons (Germana Pau a Germana Pau) Oriol Ruiz (Malalt hospital)
ESCENOGRAFIA I VESTUARI: Pep DuranIL·LUMINACIÓ: Xavi Clot (AAI)ESPAI SONOR: Damien BazinCARACTERITZACIÓ: Toni SantosPRODUCCIÓ: Teatre RomeaFins el 17 abril 2009. Teatre Romea, c/ Hospital, 51- Barcelona
Valoració: 8
lunes, 16 de marzo de 2009
Product - Mark Ravenhill
David Selvas interpreta a un productor de cinema que intenta convèncer una jove actriu perquè interpreti el paper protagonista de la seva pel·lícula. La proposta del dramaturg anglès Mark Ravenhill és un monòleg ple de sàtira on es posen sobre la taula les pors d'occident cap al món àrab després dels atemptats de les torres bessones.

Traïció - Harold Pinter

En escena Robert (Orella), editor, la seva dona Emma (N’Dongo), galerista, i l'amant, Jerry (Garrido), agent literari . A partir de la infidelitat conjugal van succeïnt una serie de traïcions –de l'amistat, en el matrimoni, ... que perfilen una descripció dura d'aquesta gent tan "il·lustrada".
La història no es presenta de forma lineal sinó amb salts en el temps durant les 9 escenes que es representen. En l'original, Pinter situa l'obra en el 1977 (un any abans de la seva publicació) i retrocedeix fins 1968, Alfaro, director de l'actual representació al Lliure, ha actualizat aquest periode de temps del 2007 a 1998. També està situada en un context barcelonès, quan l'original s'ubica a Londres, ja que, el que realment importa, segons el mateix director, són les paraules i els silencis, grans eixos del teatre de Pinter, el que també a portat a una esceneografia molt minimalista però original i efectiva. Amb grades al voltant de tot l'escenari li dóna un aire tridimensional, pocs acostumats al teatre.
Tres actors força destacats en el panoramà del cinema, tv i teatre català. Podem destacar la personalitat de Orella en la seva interpretació, un actor amb més de 25 anys de carrera a l'esquena, l'actuació de N'dongo, personalment una mica "sosa", i poc inexpressiva, i Garrido amb la seva particular manera d'actuar, que a vegades pot ser més o menys acertada, però aquest cop l'encerta.

espectacle en català
durada aproximada: 1h. 20’ sense pausa
web del teatre: http://www.teatrelliure.com/
Valoració: 7
miércoles, 11 de marzo de 2009
Petó Públic

Amb aquesta ressenya, la qual presenta l'obra, t'esperes que sigui un drama sobre els fets que van succeïr, almenys això és el que esperava quan vaig anar a veure "Petó Públic", dirigida per Rosa Mº Sardà. Però res d'això va succeir en els 70 minuts aprox. que dura l'obra. És una crítica en clau d'humor sobre de com d'una tragèdia se'n pot arribar a crear tot un circ mediàtic, sense comprovar declaracions, i llençar-se a la polèmica i al morbo sens més, podent ser tot plegat una mentida.
Un muntatge senzill d'escena, però efectiu. Una crítica directa i burlesca de la societat actual, de com drames com aquest triple assassinat es pot convertir amb algo vanal i sense importància. De com els programes de tv i mitjans de comunicació poden jugar amb la noticia i els sentiments de les persones. I com, nosaltres, les pròpies persones, per diners estem disposats a permetre-ho. Una comèdia de cap a peus sobre un tema dramàtic, però que en el fons millor pendre-s'ho amb humor, perquè sinó ens podem desesperar de veritat. Recomanable per gaudir d'una bona interpretació i passar una estona divertida traient ferro a una situació, molt actual bastant dramàtica, el fet de poder vendre les penúries de la gent tan fàcilment i que a més s'assoleixin nivells inaudits d'audiències. I es moguin quantitats disparatades de diners.
Puntuació: 7.
lunes, 9 de marzo de 2009
Roger Mas - Luz de Gas (BCN)


The New Raimon - Clap Mataró

Us recomano de veritat pasar-vos pel seu myspace. Principalment per escoltar les seves cançons i també per llegir el text de la seva definició, és curiós i divertit (en la línia) i assabentar-se dels propers concerts, la qual cosa us recomano, que no us perdeu, jo no ho faré!!!
http://www.myspace.com/thenewraemon
i la seva web personal:
http://www.thenewraemon.com/
entrevista:
http://www.hipersonica.com/pop/entrevista-a-the-new-raemon-garfunkel-es-una-chica-y-todo-gira-en-torno-a-ella
Puntuació: 12 (sobre 10)......