Segle XIX. Londres. Sweeney Todd, un barber injustament empresonat per un jutge lasciu, torna a casa seva amb una nova identitat i jurant venjar-se. Però al arribar a la seva aniga casa sols troba a Mrs. Lovett, una escabrosa pastissera que li explica que la seva dona es va morir i la seva filla està sota la tutela del mateix jutge que el va condemnar a ell. Todd, desencantat de la humanitat, refà la seva vida junt a l'amoral pastissera i treballant de nou com a barber, iniciant la seva particular venjança a l'espera de retrobar-se amb el jutge. Mentres, la Mrs. Lovett prepara uns pastissets de carn del més especial amb el resultat de la referida venjança.
Fins l'11 de maig al teatre Apolo, es repesenta aquest musical victorià de Stephen Sondheim (música i lletra) i Hugh Wheeler (llibret), i segons l'adaptació de Christopher Bond, dirigida en aquesta ocasió pel conegut, Mario Gas, Sweeney Tood, el barber diabòlic del carrer fleet. A molts us sonarà perquè fa ben just un any aproximadament, es va estrenar una versió cinematogràfica, dirigida per Tim Barton i protagonitzada, com no podia ser d'altra manera, per Jonnhy Deep. Val a dir que la pel·lícula estava basada en el musical, que es va estrenar cap a l'any 1968 a Broadway, i des de llavors se n'han fet infinites versions, sent un musical molt reconegut.

Explica la llegenda que Sweeney Todd va existir realment i va ser condemnat a morir a la forca pels seus crims. Sigui cert o no, aquesta història, que durant any va ser carn de premsa truculenta, va acabar inspirant el thriller musical de culte.
Es va estrenar a Madrid, la ciutat dels musicals, podriem dir, realment en això li podem tenir una mica d'enveja a la gran capital, però per sort molts acaben aterrissant a Barcelona, com en aquest cas. Amb tot val a dir que fa un 15-17 anys ja es va representar Sweeney Todd a Barcelona, en aquella ocasió amb Constantino Romero com a protagonista i Vicki Peña repetint en el paper de la peculiar pastissera.
He de destacar l'escenografia, i els efectes especials. Realment portar al teatre una obra d'aquestes característiques on el fons i l'ambientació, és molt important, no és fàcil. Cal dir que han creat un gran muntatge no gens envejable a les moltes representacions arreu del món del musical. Amb tot aquesta bona puntuació per aquest aspecte, he de criticar altres punts que no em van acabar de fer el pes. Crec que l'edat dels actors no correspon molt amb el que hauria de ser l'edat dels protagonistes reals. Ja que només han passat 15 anys des de l'empresonament de Benjamin (el nom real de Todd) fins que torna, i val a dir, amb tot el respecte, que tant el "sr. Crossas" com la "sra. Peña" ja tenen la seva edat. Algo que tampoc em va fer el pes va ser el to tan humorístic que trobem en la versió teatral. Crec que Barton, al cine, li va saber trobar millor ambientació, i si que hi ha d'haver aquest to irònic però amb un humor molt més fosc i macabre.... crec que pel que relata la història, hauria de ser així, i en el musical li donen un toc d'humor massa "alegre", massa obert que crec que trenca la història. S'ha de diferenciar entre l'humor i la ironia, crec que aquesta obra no és humorística és irònica... el que si que no em va agradar molt és el paper de la indigent... sinó recordo malament a la pel·lícula és molt molt diferent al paper del teatre... en el teatre la pinten basta, fastigosa, repugnant... però en la pel·lícula té un aire misteriós, que et fa pensar que aquella persona tot i la seva posició és algú important en la història...
He de reconèixer que em va fer més el pes la versió cinematogràfica que la teatral, però amb tot no es pot negar que és un gran espectacle i que tots els actors treballen molt bé, destacant sobretot la noia que fa de "Tobby", el noi que acaba treballant a la pastisseria. Una veu excel·lent.
Director: Mario Gas
Adaptació: Cristopher Bond
Repartiment: Joan Crosas, Vicky Peña, Xavier Ribera-Vall, María del Mar Maestu, Pedro de los Ríos, Teresa Vallicros
a
Música i lletres: Stephen Sondheim Llibret: Hugh Wheeler
Traducció: Roser Batalla, Roger Peña
Dirección musical: Manuel Gas
Escenografía: Jon Berrondo
Puntuació: 7